09 Aralık 2010

Saat Beş Mektupları



Canım Evren,

Kaç zamandır yüzündeki gülümseme ile dolaşıyorsun. Seni böyle görmek öyle güzel ki... Yapmak istediğin bir kaç şey var, bilirim sevmezsin öyle listeler tutmayı ama bir yandan da onlarsız hareket etmezsin. Ne çok zaman olduğunu hesaba katarsak, sanırım yepyeni bir liste hazırlamak için harika bir dönemdesin. Sırtını sıvazlayan 4. Murat'ı düşünüyorum da, karşılıklı bu sevginiz. Bana anlattıklarından aklımda kaldığı kadarıyla, çocuklar için birşeyler yapmak istedin. Girişiminde sonuçsuz kalmış olman, doğru zamanda doğru yerde olmamanla ilgili olabilir. Etrafına bakmaya devam et. Eğer yapman gereken bu ise, karşına çıkacaktır.

Geçen hafta başladığın yoga seanslarının sana iyi geleceğini biliyorum. Geçen yıl da vardı dediğinde çocuklar, onlara ne dedin. Aramıyormuşum... Unutmazsın değil mi, neyi arıyorsak karşımıza o çıkıyor aslında. Daha ilk günden havalanan kelebeklerinin ne kadar uzun yaşayabildiklerine şaşacaksın zamanla. Yani bugüne kadar öğretilen, kelebeklerin ömrü bir gündürden bir ömürdüre uzanan yolda ilerliyorsun ki, sen de bunun sana kattıklarının farkındasın. Burada uzun uzun sana hatırlatmayacağım ama yarın öbür gün hafızanın azizliğine uğrarsan diye gene de bahsedeyim geçen hafta anlattıklarından.

Hastanede sonuçları alamayınca, sinirlenmek yerine en yakın tarihe gün almak istediğinde hemşirenin nasıl da sevecenlikle sana yardımcı olmaya çalıştığını unutma. Tamam haklısın sorun çözülmedi ama kimse de kırılıp üzülmedi. Sen dahil!

Geçen gün işini halleden güzel genç kıza teşekkür ederken, onun da dönüp sana, o kadar pozitif ve sıcaktınız ki, yapmasam olmazdı değişindeki samimiyeti yüreğine kazımalısın.

Sürekli içinden çıktığın depremi anlatacağına, çıktığın vakit gördüğün eşsiz manzarayı anlatman o masada oturan herkesi en az senin kadar keyiflendiriyorsa, onlar dostlarındır. Daha sıkı sarıl onlara.

Ailenle geçirdiğin geceyi de yaz bir kenara. Hani şu herşeyi herkesin yaptığı, hazırlarken, yerken ve toplarken, herkesin huzurlu bakışları ve mutlu kahkahaları ile hayatı güzelleştirdiği geceyi. Senin evindeydiniz ve sen sadece onlara gelin dedin. Hiçbirşeyin yoktu ve herşeyin vardı, oldu. O gece kardeşinin hiç habersiz olduğu bir kutlamanın ortasında açtığı telefonu da unutma. İşte o anda tamamlanmış oldu çekirdek ailen, bir fotoğraf çektin ya hani, onu da koy aile duvarına, diğer fotoğraflarının yanına.

İyi ki, dediğin ve diyeceğin öyle çok mucizeye şahit oluyorsun ki, bunları not almayı unutma. Yaz mutlaka. Sana verilen bir mucizeye sırt çevirme, açtığı kapıları görünce şaşırma. Ona teşekkür etmeyi unutma. Seni Onunla barıştıranı ve bugün burada hayata böyle bakabildiğin için Aileni  yüreğinde sakla. Sevmek, nedensizdir unutma. Sen şanslı bir çocuksun. Hep öyle kal, kocaman bir iyi kin olsun tutunduğun hayatta.


Senin;
xxx


Kısa Not: Seni sevdiğimi unutma. Hep.



18 yorum:

  1. Ne diyeyim ki :) İyikilerin çok olsun ..

    YanıtlaSil
  2. yaşamımız boyunca iyi ki diyebileceğimiz bir çok şeyi bize sıradan geldiğinden farketmiyoruz bile.ne güzel tespitler bu anlamda.keşkesiz olsun dilerim hayatın.böcükümün de dediği gibi, çok çok iyikiler olsun :)

    YanıtlaSil
  3. Ben de "keşkelerin" az olsun diyorum Sevgili Evren'im...

    YanıtlaSil
  4. İyi ki'lerin çok, keşkelerin az olsun sevgili Evren...
    İyi hafta sonları..

    YanıtlaSil
  5. fazla konuşmamak lazım bunun üzerine. umarım senin için hangisi hayırlı ise o olsun.

    keşkesiz-iyilik dolu..

    YanıtlaSil
  6. vay be, nasıl bir sihir bu. pozitif düşünce kazanır işte tam da bu o zaman. hımsss, ilerleyen zamanlarda beni de eğitmeni istiyorum bu konuda..:)

    hep böyle devam eder umarım hayat.

    YanıtlaSil
  7. Canımmm harika yazmışsın.Evren'i çooook seviyorum.İyi kiii burda..iyi kilerinin artması dileğimle..Ailen,sevdiklerinle koskocamann mutluluklar,sevinçler yaşatsın Rabbim sana.yüreğinin sıcaklığı daim olsun.sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  8. iyikilerim çok olsun de ateşim :)

    YanıtlaSil
  9. hepimiz için ayşegül iyikilerimiz bol olsun ama keşkelerin öğrettikleri de yok değil hani :)

    YanıtlaSil
  10. öperim aysemam, keşkeler yok olmasınlar ama, yaşam pek tatsız olur onlarsız :)

    YanıtlaSil
  11. haftasonlarım hep güzel geçer bilirsin jivago... severim haftanın her gününü, senin de yüreğinden geçtiği gibi olsun.

    YanıtlaSil
  12. hayalci keşkesiz kalmak, olmak iyi mi, yaşamamış olduğumuz bir duygu kalır o zaman geride. az olsun ama yok olmasın keşkeler. iyikilerin bol olsun :)

    YanıtlaSil
  13. insan kendi kendini eğitiyor biliyor musun gereksizim, önce inanmalısın değişebileceğine, sen değişirsen dünya değişiyor :) hep böyle devam etmese de, arasıra ağlasak da ağlamanın da güzelliği var kendime göre. onda da bir huzur var işte.... bak bir ara onu da anlatmalıyım... öperim...

    YanıtlaSil
  14. yaşamışım da ondan kamikaze :) evren de seni çokkk seviyor. hep burada, sen gibi...duanı alıp yüreğime koydum. yüreklerimizde sevgi eksik olmasın.

    YanıtlaSil
  15. Öylesine bi gelip, senin seviyorum demek istedim..

    Üryan

    YanıtlaSil
  16. öylesine bir sarılıp ben de dedim... gittiğin yerlerden döneceksin biliyorum, daha da güçlenecek kalemin. kalemin üryan yüreğin senin.

    YanıtlaSil
  17. Saat 5 mektupları kendinden kendine yazılan şükür yazıları gibi.Şükrettikçe şükredecek olaylara kapı aralıyorsun böylece. Güzel çocuk şükreden diline ve yüreğine sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  18. bazen tontinim, insan unutur. şükretmeyi bile. işte böyle zamanlarım olur benim de. işte tam da bu zamanlar için kaleme alıyorum kendime notları. olur da kendimi bir gün unutursam diye... sarılırım kocaman.

    YanıtlaSil

An'a kazınandır senden bana kalan...
ANLAMLIDIR...

Teşekkür ederim sımsıcak yürekten bir tebessümle...